Adressi luovutettu Pormestarille

Kaikkiaan n. 700 ihmisen allekirjoittama adressi luovutettiin 9.4. Pirkkalan pormestari Marko Jarvalle. Kunnanvaltuustolle osoitetutussa adressissa allekirjoittajat vaativat että arvoltaan n. 2,6 M€:n Niemenmaan rantojen lunastuspäätös pitää ottaa kunnanvaltuuston päätettäväksi. Kuntalaisten näkemyksen mukaan ei ole mitenkään perusteltua että samaan aikaan kun Pirkkalan valtuustossa joudutaan tekemään usein kipeitäkin talousarvioon liittyviä leikkauspäätöksiä niin muutaman virkamiehen päätöksellä voidaan tuhlata jopa 3 miljoonaa euroa alle hehtaarin kokoisen piha-alueen lunastamiseen puistomaaksi. Kuntalaiset haluavat että verovarojen järkevästä käytöstä päättää äänestäjien valitsema kunnanvaltuusto. "Valtuusto on kunnan ylin toimielin. Valtuusto vastaa kunnan toiminnasta ja taloudesta sekä käyttää kunnan päätösvaltaa" kuten Pirkkalan kunnan web sivuilla hienosti valtuuston tehtävä on kuvattu.  

Mikäli poliittista tahtoa on niin kunnanvaltuusto voi ottaa minkä tahansa asian itselleen päätettäväksi. Jos tahtoa ei ole niin toisaalta kuntalaisaloitteet voidaan aina haudata byrokratian uumeniin näennäisen tarkastelun jälkeen. 

Katso  kuntalaisten kommentteja tästä linkistä  . Terveiset ja kommentit kerätty julkisesta adressista, johon useimmat kuntalaiset osallistuivat avoimesti omalla nimellään. Yhteensä adressin allekirjoittajia oli n. 700 ihmistä. 

Jäämme toiveikkaina ja mielenkiinnolla seuraamaan miten Pirkkalan pormestari Marko Jarva ja Pirkkalan valtuusto suhtautuvat adressilla esitettyyn kuntalaisaloitteeseen.